Mijn blog over shoppen
Over ons
Mijn blog over shoppen

Welkom op mijn blog, mijn naam is Veressa! Op mooie zomerdagen staan vrouwen en mannen te popelen om nieuwe kleding te kopen, want niemand wilt een tekort aan outfits in de kledingkast hebben hangen. De meest algemene vraag voor de meeste mensen is: waar moet ik beginnen met shoppen? Tegenwoordig zijn er zoveel merken en winkelcentra gebouwd dat je het overzicht logischerwijze kwijtraakt. Gelukkig ben ik om deze reden een blog beginnen voor alle shopliefhebbers. Voor geheel Nederland geef ik advies en tips en tricks voor de beste locaties om geweldige outfits te kopen. Ben je benieuwd waar in jouw omgeving de beste shopping locaties zitten, kom dan snel kijken!

Archief
Recente artikelen

Mijn blog over shoppen

Wat kun je met schapenvacht en waarvoor wordt dit gebruikt?

Brayden Mcdonalid

Schapenvachten worden als designproduct steeds populairder in Nederlandse huishoudens. Een kleed gemaakt van de vacht van schapen heeft dan ook veel voordelen te bieden en meerdere mooie typische kenmerken. In dit artikel gaan we in op de vele pluspunten van schapenvachtkleden en schapenvachtstoffen. Wat heb je aan dit soort stof en wat kun je er allemaal mee doen?

Een schapenvacht heeft meerdere ideale kenmerken die dit materiaal gebruiksvriendelijk maken

De vacht van schapen is in principe voor 100 procent een natuurproduct. Dat is direct al aantrekkelijk: voor het maken van kleden van dit vacht zijn in principe geen tot weinig aanvullende stoffen en ingrediënten nodig. En dat betekent dat de productie van schapenvachtkleden weinig impact heeft op het milieu en klimaat. Ga je voor duurzaam, dan maak je een goede keuze als je gaat voor de vacht van schapen.
Prettig aan een schapenvachtkleed in je woning of bedrijf is ook het feit dat de vacht van schapen zelfreinigend is. Hierdoor blijft een kleed van deze vacht gemakkelijker schoon dan andere kleden. De kleden zijn dus relatief hygiënisch in het gebruik en gemakkelijk schoon te houden. Prettig is hierbij ook dat huisstofmijten geen voorkeur blijken te hebben voor kleden die van de vacht van schapen zijn gemaakt. Verder hebben schapenvachtkleden als pluspunt dat ze vormvast zijn en uitstekend ventileren. Ze blijven dus goed in model en lekker fris.
Een onmiskenbaar pluspunt van een kleed van schapenvacht is dat dit product enorm zacht en comfortabel aanvoelt. Houd je van een zacht en lekker kleed om op of onder te liggen, dan is een schapenvachtkleed een prima aankoop. Niet voor niets zijn veel babydekbedden en babykleden gemaakt van dit type vacht! Schapenvel neemt namelijk snel de lichaamstemperatuur aan van de persoon die onder of op de vacht ligt. Daardoor blijf je zelf heerlijk warm zonder dat je begint te zweten.

Waarvoor worden schapenvachtkleden en stoffen gebruikt?

Kleden die gemaakt zijn van de vacht van schapen hebben meer toepassingen dan veel mensen denken. Primair worden ze gebruikt als vloerkleed in de woonkamer, de hal of als warm kleed in de slaapkamer. Van schapenvachtvellen worden, zoals we al constateerden, ook kleden en dekbedden voor baby's en kinderen gemaakt. Verder worden de vachten van schapen ook ingezet en gebruikt bij mensen die bedlegerig zijn. De vachten zijn namelijk zo zacht, dat ze doorligplekken en wondvorming tegengaan. Je kunt langdurig op de vachten liggen, zonder dat er huidproblemen ontstaan.
Prettig aan kleden die vervaardigd zijn uit de vacht van schapen is ten slotte nog de variatie die er is qua kleuren. Voor elke woonstijl zijn er wel schapenkleden en vellen te vinden die passen bij de rest van het interieur.


Delen