Mijn blog over shoppen
Over ons
Mijn blog over shoppen

Welkom op mijn blog, mijn naam is Veressa! Op mooie zomerdagen staan vrouwen en mannen te popelen om nieuwe kleding te kopen, want niemand wilt een tekort aan outfits in de kledingkast hebben hangen. De meest algemene vraag voor de meeste mensen is: waar moet ik beginnen met shoppen? Tegenwoordig zijn er zoveel merken en winkelcentra gebouwd dat je het overzicht logischerwijze kwijtraakt. Gelukkig ben ik om deze reden een blog beginnen voor alle shopliefhebbers. Voor geheel Nederland geef ik advies en tips en tricks voor de beste locaties om geweldige outfits te kopen. Ben je benieuwd waar in jouw omgeving de beste shopping locaties zitten, kom dan snel kijken!

Archief
Recente artikelen

Mijn blog over shoppen

Verschillende soorten bedden

Brayden Mcdonalid

Niets is zo persoonlijk als een bed. De voorkeur voor de opbouw, formaat en bijbehorend matras is van mens tot mens verschillend. Er zijn doorgaans drie soorten: de boxspring, ledikant en waterbedden. Daarnaast is er keuze uit een normaal bed, een hooglaagbed of een liftbed. Het formaat is ook van belang. Eenpersoons bedden hebben een lengte van 200, 210, of 220 cm en een breedte van 70, 80, of 90 cm. Een tweepersoonsbed heeft standaard dubbele maten: 140, 160 of 180 cm bij 200, 210 of 220 cm. Een tweepersoonsbed bestaat uit 1 groot of 2 gekoppelde kleine bedden. Het voordeel van twee kleine bedden is de mogelijkheid om ze te scheiden of te kiezen voor verschillende hardheid of type matras. 

De drie soorten bedden   

Een boxspring, ook bekend onder de naam hotelbed, bestaat uit een bedbodem waarop een matras naar keuze wordt geplaatst zoals een pocketmatras, latexmatras of koudschuim matras. De bedbodem bestaat uit een doos (box) met veren en is bekleed met stof. . Door een boxspring te kopen met een bijpassende gestoffeerde achterwand krijgt het geheel een luxe uitstraling.   

Een ledikant bed is een verzamelnaam voor verschillende soorten bedden. Het bed bestaat uit een ledikant van hout of staal waarin een bedbodem wordt geplaatst. De bodem bestaat uit een spiraal of een serie houten latten en dient als ondersteuning voor het matras. Het geheel kan worden voorzien van een ombouw, maar dat is niet noodzakelijk. Door de ombouw te veranderen krijg je een bed met een geheel nieuwe uitstraling zonder dat je het geheel opnieuw moet aanschaffen.   

Er zijn drie soorten waterbedden te koop. Een hardside waterbed is voorzien van een harde ombouw, een softside waterbed heeft juist een zachte ombouw. Een lichtgewicht waterbed is een matras gevuld met water en kan op een normaal ledikant geplaatst worden. Belangrijk is de mate van stabilisatie. Hoeveel beweegt het water bij het draaien of in- en uitstappen in bed. Hoe hoger de stabilisatie, hoe minder beweging. Een waterbed heeft 1 keer per half jaar onderhoud nodig in de vorm van een conditioner in het water. Een waterbed is altijd verwarmd waardoor de energierekening wat hoger zal uitvallen.   

Kies het juiste matras   

Verschillende zaken zijn van belang bij het kopen van een goed bed. Hou als vuistregel aan dat het bed 20 cm langer is als de lengte van je lichaam. Het matras moet geschikt zijn voor je lichaamsgewicht. Goede matrassen vermelden dit bij hun productinformatie. Mensen met een fors postuur hebben voordeel bij een breed bed. Er zijn speciale matrassen verkrijgbaar voor mensen met allergieën. Speciale drukverlagende eigenschappen van een matras kunnen lichamelijke klachten ondervangen. Met een gemiddeld vochtverlies van 300 mm per nacht zijn ventilerende eigenschappen ook van belang. Bij Van der Bijl Bedden en  Interieur kunt u terecht voor persoonlijk advies.


Delen